Joomla Tema by Web Dev

1980 - 2000

Na enige reizen door Europa wordt in 1980 een tournee gemaakt naar Thailand en Indonesië. De band wordt hier groots onthaald, met als hoogtepunt een concert in het stadion van Bandung voor 12.000 mensen.

Terug in Nederland wordt de Band verjongd. Tijdens een afscheidsconcert van een deel van de band wordt de live LP “If you have to ask, you’ll never know” opgenomen.

De (deels) nieuwe bezetting (met o.a. Kobes en van Kalleveen) wordt in 1982 door de Italiaanse Orkestleider Paolo Lepore uit Bari naar Italië gehaald om een serie concerten te geven. In de daarop volgende jaren wordt het een gewoonte voor de band ieder jaar naar Zuid Frankrijk af te reizen (Cannes, Saint Tropez, Nice) en ter plaats diverse openluchtconcerten te geven. In de jaren 80 wordt op de Wageningse Jazz Night meermalen door de band acte de présence gegeven met een bekende Jazz zanger(es) in hun midden. Achtereenvolgens zijn Beryl Bryden, Darius N. Dhlomo en Adriane West (2x) te gast.

In 1986 wordt er naast de gebruikelijke optredens contact gelegd met de AVRO om de vaste begeleidingsband van het televisie programma “Wordt Vervolgd” te worden. het openings-festijn van de “Wordt Vervolgd” show in De Doelen in Rotterdam is een groot succes en daarna is de band wekelijks op de televisie te zien. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren weer een tweetal LP’s geproduceerd, waarvan de laatste o.a. werd gepresenteerd in Sofia, op uitnodiging van Sheraton Hotels. Begin 1992 wordt er begonnen met het opzetten van een Bigband, waarin studenten en afgestudeerden samenspelen. Doel is om in het voorjaar van 1993 een compact disc te produceren, die ter ere van het 23e lustrum van de WSV Ceres en het 75-jarig bestaan van de Landbouw Universiteit, op 19 juni te Wageningen zal worden gepresenteerd.

In november 1988 werd de band uitgenodigd om 2 weken op te treden in het Sheraton Hotel te Sofia.

Al in de zomer van 1988 belandde de Ceresband in een periode die werd gekenmerkt door een opvallende, muzikale opbloei. De toenmalige bezetting kende enkele erg goede muzikanten. Zij brachten de Ceresband wederom op een hoog muzikaal niveau door vele repetities en het schrijven van nieuwe arrangementen.

De opgebouwde routine en arrangementen resulteerden in een band van internationale allure. Niettegenstaande dat feit, werden de (Nederlandse) internationale corporale optredens nog steeds vol overgave verzorgd. In januari 1989 werd er drie lagen gespeeld in de studio Farmsound, voor het opnemen van een nieuwe LP. Wekelijks viel de band te zien én te beluisteren in het programma “Wordt Vervolgd”. Bij Avro´s Service Salon werden avondvullende programma´s verzorgd met de Ceresband. Vanaf dit moment werden Ceresbanders zelfs gevraagd voor alle panels die zelfgebakken huisvrouwencake moesten keuren. Voor enkele leden van de band bleek dit echter voldoende reden te zijn de studie te hervatten en daarmee te mikken op een maatschappelijke carrière.