Joomla Tema by Web Dev

2000 - Heden

Nadat de oude lichting Ceresbanders de band verliet, weggevaagd door de top van het Nederlandse bedrijfsleven, stond een nieuwe generatie op.

Het startschot voor een oneindige reeks triomfen klonk voor deze uiterst begaafde begaafde muzikanten. Een jaar lang repeteren op de eigen sociëteit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een eigen stijl- en geluid: GLAMOUR JAZZ.

Na de successen van de cd GLAMOUR JAZZ verwerkt te hebben en door stad en land te hebben gereisd voor de vele optredens werd het in 2006 weer tijd om een nieuwe cd op te nemen. De lichting van GLAMOUR JAZZ had inmiddels ook al toevlucht gezocht in het bedrijfsleven en een enthousiaste groep Ceresbanders stond te popelen om hun kunnen op het canvas der muziek te vereeuwigen.  Het resultaat mocht er wezen en de Ceresband heeft van de glamour jazz hun levensstijl gemaakt. Niet geheel verrassend dus dat deze cd de naam LIFESTYLE kreeg.

Deze LIFESTYLE betekende nog meer optredens op exclusieve plekken zoals het jaarlijkse Koninginnedagbal op de Nederlandse ambassade te Parijs. Ook werden de optredens in Cannes steeds meer decadent en grote privévilla’s met cocktailbar en zwembad werden meer en meer regel dan uitzondering. Maar aan al het goeds komt een einde, zo ook aan de lichting die met zoveel trots de cd LIFESTYLE tot leven heeft geroepen.

Ondertussen is er weer een geheel nieuwe lichting aanwezig en inmiddels ook alweer een nieuwe cd. Waar oude lichtingen nog aan het ontdekken waren met de glamour en de levenstijl van de Ceresband, heeft de huidige lichting de apex van de jazzmuziek bereikt en opgenomen.

Na vijfenhalf jaar zonder nieuwe vereeuwiging opgetreden te hebben werd het weer tijd dat de Ceresband een weekend ver weg van de buitenwereld in de vertrouwde Farmsound Studio te Heelsum een nieuwe cd ging opnemen. En zo geschiedde. In slechts twee dagen werden de favoriete nummers van de huidige Ceresband en wat oude besjes vol overgave en met passie ingespeeld. De band speelde als een goed geoliede machine en het was daarom ook niet nodig om meer dan twee takes van één nummer te maken. De perfectie die verkregen is met veel optredens, repetities en de liters bier die de Band wekelijks soldaat maakt is terug te horen in de wervelende solo’s, het vlekkeloze samenspel en de energie waarmee de nummers de weg vanuit de instrumenten naar de tape hebben gevonden.

De titel die deze prachtige cd draagt is daarom ook niet gelogen, tijdens de opnames hebben we regelmatig momenten gehad waarop we één gedachte deelden; “SPOT ON”. Een waardige naam voor een album waarop zowel de oude Dixieland, de Jazz klassiekers en zelfs een combinatie van beiden te vinden zijn. Maar de Ceresband zou de Ceresband niet zijn als er geen dubbele gedachte achter de titel zou zitten. Naast dat SPOT ON een Engelse term voor perfectie is, is Le Spot de naam van het etablissement waar de Ceresbanders, elke dag nadat zij in Cannes de filmsterren en rijkelui vermaakt hebben met hun aanstekelijke zonnige Dixieland, hun avondmaal nuttigen.

Twee jaar geleden is alweer een nieuwe prachtplaat aan onze discografie toegevoegd. Tonic 'n Gin is uitgereikt bij het negentig jarig bestaan van de Ceresband. De nieuwe lichting van de Ceresband heeft op deze plaat laten zien hoe vaardig ze zijn door de sterren van de hemel te spelen, onder andere met het nummer Bobo & Belia.

De agenda puilt uit van de optredens. Naast regelmatig optreden op de Nieuwe of Littéraire Sociëteit de Witte in Den Haag, huwelijken in jachtkastelen nabij Parijs en Hockeyclub Bloemendaal worden er ook weer regelmatig jazznights georganiseerd en is de Ceresband vaste gast bij het USC om daar borrelavonden op te leuken met een moppie jazz. Ook een jazz-tiendaagse van zeven optredens binnen tien dagen gaat ons niet in de koude kleren zitten.

Kortom, de heren van de Ceresband zitten nimmer stil en garanderen dat bij elk optreden de voetjes van de vloer gaan. Wilt u dit met eigen ogen zien? Bijzijn is meemaken, dus boek ons snel!